Начална страница / Новини / Сравнение на роботи за почистване

Сравнение на роботи за почистване

Digiexpert.bg - Сравнение на роботи за почистване    Търсите ли подходящият робот за почистване за вас? Ще се радваме да ви помогнем с основна информация относно широката гама от продукти на пазара.
Сравнение на роботи за почистване
Търсите ли роботизирана прахосмукачка? Ще се радваме да ви помогнем с основната информация за широката гама от продукти на пазара. Роботизираната прахосмукачка е много полезен помощник за домакинството, но не може напълно да замести класическата прахосмукачка. Практическото използване е за ежедневно почистване "поддръжка", роботът почиства през деня и вие се връщате в почистен дом. Със сигурност са отлично решение в домовете за възрастни хора и хора с намалена подвижност, където ще бъдат много полезен помощник. Също така се радват на висока ценени от семейства с домашни любимци, някои модели са създадени специално за тази цел.
Когато избираме роботизирана прахосмукачка, трябва да се съсредоточим върху няколко фактора. Особено за какъв тип подове ще използвате продукта. Прахосмукачките работят най-добре на твърди подове като плаващи подове, линолеум, паркет или плочки. Килимите изискват роботизирана прахосмукачка с по-висока мощност на засмукване и не твърде дълги елакна на килима. При сухо почистване изтрива праха с антистатична кърпа, а при мокро почистване с моп. Такъв модел е оборудван с резервоар за вода като Xiaomi Roborock S6.

Xiaomi Roborock S6

Един от най-важните параметри при избора на роботизирана прахосмукачка е нейната всмукваща сила. За съжаление, някои производители не предоставят тази информация. Особено важна е високата мощност на засмукване за килими, но също така и за силно замърсени повърхности. Метещите четки също са различни, тези с косъм действат по-добре на килими и животински косми, гума върху по-големи замърсявания. Съществуват и с комбинирани четки, както при Rowenta RR6825WH.

Rowenta RR6825WH

Движението на роботизираната прахосмукачка зависи от вида на навигацията. За ориентация в пространството се използват сензори или камери. Някои модели, като Neato Botvac D6 Connected са оборудвани с лазерна навигация и можете да настроите виртуална стена, за да маркирате пространство, което не трябва да се почиства. За разлика от тях iRobot Roomba i7 използва навигация на камерата с интелигентно картографиране. Системата сама създава карти на почистените пространства и могат да бъдат избрани различни честоти на почистване, ако е необходимо.

iRobot Roomba i7 Neato Botvac D6 Connected

Времето за почистване и по този начин до известна степен размерът на почистваната площ е ограничен от капацитета на батерията. Роботизираната прахосмукачка може сама да се върне към основата за зареждане, а повечето модели автоматично се връщат след зареждане и продължават почистването.
За всички роботизирани прахосмукачки филтрирането по време на вакуумиране е важно, препоръчваме моделите филтри sHEPA, които улавят най-много мръсотия и са подходящи за семейства с деца, астматици и страдащи от алергии.
Ценовият диапазон на настоящото предложение на роботизирани прахосмукачки е относително широк. Цената на най-съвършените модели, като iRobot Roomba s9+ стигат до 3000 лева, но още по-достъпни продукти, като Mamibot ProVac Plus2.

Mamibot ProVac Plus2

Защо при нас

Пазарувай безопасно

Ние сме проверен клиент в портала на Pazaruvaj.com

Пунктове за доставка

• личен адрес
• шоурум ни в София
за предплатени поръчки по банков път

Стоки в собствен склад

98% от асортимента ни се намира в нашия склад и сме готови за незабавното им изпращане.

Безплатна доставка

Безплатна доставка на избрани продукти.