Начална страница / Новини / Преглед Insta360 One X2 360º

Преглед Insta360 One X2 360º

Digiexpert.bg - Преглед на камера Insta360 One X2 360º | Digiexpert.bg    Толкова много творчески опции, заснемете вашите проекти на 360º с Insta360 One X2?
Преглед на камера Insta360 One X2 360º

Insta360 One X2 360. Photo 1

За някои 360º е забавен формат за новости за влогъри. За Insta360 това е много сериозно. Докато някои 360-градусови камери като Kandao QooCam Fun се опитват да опитат нещо ново, Insta360 One X2 ви предлага съвсем нов начин за заснемане на видео.
Следвайки Insta360 One X, тази втора версия е физически по-малка, но не подценявайте колко голяма разлика може да направи малко повече процесорна мощ - и много подобрено приложение – във всички възможните творчески опции.
От широкоекранното видео в стил на екшън камера до специални ефекти като спиране на движението, „ clone trail “ и „ fly lapse “, двете лещи на „fish eye“ на Insta360 One X2, „невидимата“ селфи пръчка и модернизираните шаблони „Shot Lab“ могат заедно да се използва за създаване на изключително необичайни ефекти във всички видео формати.
Ако искате да се откроите от тълпата и искате най-добрата 360-градусова камера, знайте, че Insta360 One X2 е изключително способен претендент за GoPro Max.
Insta360 One X2: спецификации

Insta360 One X2 360. Photo 2

С размери 46x113x29 мм и тегло 149 g, One X2 е с джобни размери. Неговите двойни широкоъгълни лещи с fish eye, всяка f / 2 апертура, улавят в разделителна способност 5,7K при 30 кадъра в секунда (fps) при битрейт от 100 mbps, визуализира на своя сферичен 360 ° сензорен екран. Видеорежимите включват Standard, HDR, Timelapse, TimeShift (смяна на време / перспектива), Bullet Time (визуален ефект, който забавя времето по време на екшън сцена и се движи около обект) - всички в собствения INSV формат на Insta360 - и Steady Cam ( нов свръхширок режим с един обектив, който заснема редовни кадри в стил GoPro) в MP4. Очаквайте скоро режим „Starlapse“.
Като неподвижна камера той прави 18.4 мегапикселови снимки на 360º и има нов автоматичен режим InstaPano, който създава съотношение 3: 1, 6 мегапиксела (4,320x1,440), заснет от всяка снимка. Като камера One X2 може да се похвали и с режими като HDR, Burst, Interval, Night Shot и PureShot (AI-захранван режим при слаба светлина) и снима в суров формат DNG

Insta360 One X2 360. Photo 3

Можете да използвате Apple AirPods с One X2, който има четири микрофона, за да заснеме амбициозен звук. One X се предлага и с „невидим“ селфи стик, който се редактира автоматично в кадър.
Последна нова функция на One X2 - този път директно целяща да предизвика GoPro- е IPX8 хидроизолация, което означава, че може да се използва под вода 10 метра / 33 фута, без да е необходим допълнителен кейс.

Insta360 One X2 360. Photo 4

Insta360 One X2: Основни функции

Insta360 One X2 360. Anim 1

Двете ключови нови функции на One X са SteadyCam, който улавя свръхшироки кадри от един обектив, точно като обикновена екшън камера, и MultiView, режим картина в картина, който създава нормално широкоекранно видео от един от обективите си , но добавя малка кутия, съдържаща кадри от другия обектив. Идеално нова фукция за влогъри.
Въпреки това, може би най-важната нова функция е Shot Lab, селекция от шаблони за специални ефекти в отличното приложение Insta360, които могат да бъдат приложени към видеоклипове със задна дата. Има общо 11, от „Fly Lapse“ и „Shadow Clone“ до „Flash Dash“ и „Dolly Zoom.“ Това е мястото, където способностите на AI на One X2 с проследяване на лица, проследяване на обекти и плавна, стабилизирана динамика мащабирането влиза в игра ... и много, много повече.
 

Insta360 One X2 360. Photo 5

Insta360 One X2 360. Anim 2

За да използвате One X2 без ограничения , трябва да имате един от най-новите и най-добрите смартфони; Insta360 препоръчва всеки iPhone с чип A11 (така че iPhone 8 и по-горни модели), Qualcomm Snapdragon 845 (Samsung Galaxy S9 и по-нови) и, за Huawei, чип Kirin 980 (Huawei Mate 20 и по-нови). Можем да потвърдим всичко това, тъй като в нашите тестове стар iPhone 7 просто не можеше да се справи с интензивното за обработка приложение Insta360.
Батерията от 1630 mAh в One X2 е по-голяма от тази на предшественика си и работи по-дълго. На практика One X2 е мощен и времеемък продукт, така че се нуждае от редовно зареждане. Всъщност ние ви препоръчваме да използвте две батерии, когато сте навън с One X2, тъй като в нашия тест отнема по-малко от 30 минути постоянна употреба, за да се изтощи iPhone 11.
Insta360 One X2: изпълнение
Видео тест: Insta360 One X2 - SteadyShot sped up
На практика режимът SteadyCam е наистина полезен. В края на краищата, не искате непрекъснато 360º. One X2 обаче има някои вълнуващи възможности и най-доброто от всичко е, че производствените му стойности са изключителни. Стандартните и HDR видеоклипове и снимки изглеждат страхотно, а Color Plus добавя повече жизненост, докато всички, освен "шумните" нощни снимки ще ви впечатлят. Също така FlowState, неговата 6-осна система за стабилизация на изображението и система за изравняване на хоризонта, която на One X2 използва нови алгоритми и винаги е супер гладка, без трептене.
Основн можем да разгледаме цялата същност на One X2 - заснемате всичко на 360º и вземате творчески решения по-късно, за да правите екстра креативни широкоекранни видеоклипове. Казано по-просто, можете да промените темата, перспективата ... всичко.
Видео тест: Insta360 One X2 в режим Fly Lapse
Понякога е наистина бързо; „Fly Lapse“ просто включва ходене през пейзаж в продължение на три минути, държейки One X2 върху селфи стика си. След това можете да създадете бърз интервал от време, който динамично променя ъглите, за да се съсредоточи върху интересни неща, които отминавате. Работи наистина добре и най-хубавото е, че е практически автоматичен.
Другите шаблони в Shot Lab отнемат много време. Например за „Clone Trail“ заснемането на 20-секундно видео, на което се разхождате из One X2, е лесната част (макар че тук би било добре „невидим статив“). Трябва да включите този шаблон в приложението, да изберете клипа си, след което да използвате „smart track’“ в реално време. Това означава да гледате видеоклипа назад, докато ви проследява, когато ходите. Когато работи, приложението отнема около 10 минути, за да генерира видео за визуализация. Ако сте доволни, тогава го експортирате, което е сравнително бърз процес ... макар че избирането на Color Plus към опцията ‘Remove Grain’ означава реекспорт. option means re-exporting.
Видео тест: Insta360 One X2 - режим Clone Trail

Видео тест: Insta360 One X2 - Little Planet
Сериозно впечатляваща екшън камера, която използва своите 360-градусови обективи не само за виртуална реалност, но и за множество режими за творческо редактиране на широкоекранни видеоклипове, One X2 последователно създава изискани видеоклипове и снимки. Необходимо е време и търпение за овладяване, а приложението му с интензивна обработка изисква най-новите телефони, за създателите на филми. Тези, които искат да опитат нещо различно, One X2 не може да бъде игнориран.
Insta360 One X2: присъда

Insta360 One X2 360. Photo 6

Сериозно впечатляваща екшън камера, която използва своите 360-градусови обективи не само за виртуална реалност, но и за множество режими за творческо редактиране на широкоекранни видеоклипове, One X2 последователно създава изискани видеоклипове и снимки. Необходимо е време и търпение за овладяване, а приложението му с интензивна обработка изисква най-новите телефони, за създателите на филми. Тези, които искат да опитат нещо различно, Insta360 One X2 не може да бъде игнориран.
ЗА +
  • Безкрайно творчество
  • Отличен цвят и детайли
  • Лесни режими за редактиране на AI
  • Режимът ‘SteadyCam’ работи като екшън камера
  • Режим ‘MultiView’ за влогъри
СРЕЩУ -
  • Изисква най-новите телефони
  • Редактирането отнема време
  • Нужно е разучаване на фукциите на камерата
 
 
Трябва ли One X2 да въведе 8K резолюция, както наскоро направи камерата Kandao QooCam 8K 360º? Възможно е, но въпреки първоначалните ни опасения, че този подобрен продукт е бил само отражение на One X2 доказва наистина впечатляващ продукт, който извежда редактирането на AI на друго ниво. При условие, че използвате нов, мощен телефон, пътувате наоколо с джобове, пълни с преносими батерии, и прекарвате много време в учене как да го използвате, One X2 ще ви осигури много часове забавление ... и още много часове редактиране и креативни проекти.
Used materials from digitalcameraworld.com
Защо при нас

Пазарувай безопасно

Ние сме проверен клиент в портала на Pazaruvaj.com

Пунктове за доставка

• личен адрес
• шоурум ни в София
за предплатени поръчки по банков път

Стоки в собствен склад

98% от асортимента ни се намира в нашия склад и сме готови за незабавното им изпращане.

Безплатна доставка

Безплатна доставка на избрани продукти.